Svenska inbördeskriget

4 kommentarer

Så har vi då äntligen lyckats få en alldeles egen släng av konflikterna på västbanken. Äntligen kan vi med egna ögon se araber och judar i luven på varandra. I alla fall i Malmö, det verkar inte vara lika utbrett i resten av landet, tack och lov. Om det beror på kommunfullmäktige Ilmar Reepalus fantastiska inkompetens eller ej får väl tiden utvisa antar jag.

Det är nämligen så att den judiska befolkningen i Malmö är under attack, jag skojar inte, de är under attack. Det finns inget bättre ord för det. Det tydligaste exemplet på allvaret i detta kom förmodligen under Sveriges Davis Cup-match mot Israel i våras då man skrek "Khaybar khaybar ya yahud" (en traditionell arabisk ramsa för att påminna om Mohammeds krig mot judarna i Khaybar 629), ett sådant beteende har inte skett på öppen gata i Sverige sedan 30-talet. Det är till och med så illa att judiska familjer väljer att lämna Malmö.

Intressant nog antog Reepalu att dessa hot kom från högerextremister av typen BSS eller någon annan avsomnad organisation. Han antog detta trots att dessa falanger knappt existerar längre och trots att hoten uttalades på perfekt arabiska, något BSS aldrig hade kunnat göra om de så slog ihop sina samlade studieresultat.

Nej, hotet, vilket den judiska befolkningen också har påpekat för Reepalu, kommer främst från unga arabiska män och inte från några uppgrävda nassar. På frågan hur Reepalu skulle agera svarade han först dumt att "judiska församlingen visade ingen sympati med mig när jag blev hotad" och sedan ännu dummare att "kärnfrågan är att Israel ockuperar palestinsk mark". I sitt första svar visar han bara att han är korkad, illa nog kan man tycka, men när man läser det andra svaret bävar man inför hans knappa knoppkapital.

För det första så är det en konflikt som sker hundratals mil härifrån och borde således knappast tjäna som hänsynsparagraf vid hatbrott. För det andra så ockuperar inte Israel palestinsk mark, de ockuperar sin egen. Israel är en självständig stat, någon "palestinsk" mark finns inte. Om det kan man naturligtvis tycka vad man vill, men som politiker bör man vara väldigt försiktig när man uttalar sig i frågor om suveräna staters rätt till sitt land.

Dessutom lyckades han återigen hävda att det var skinnskalleförening som låg bakom detta, men stötte omedelbart på protester och verkar nu faktiskt ha insett att problemet ligger en aning åt det andra hållet.

Jag hade tänkt skriva om detta redan för ett par veckor sedan då en god vän informerade mig om att han hade hört om detta på radio, men jag kunde inte tro att det var sant. För mig, som aldrig har behövt fly eller kriga för min existens, lät detta helt absurt. Hur kan man lämna ett land, komma hit och sedan fortsätta konflikten med folk som inte har ett dugg att göra med ursprungsfrågan eller ens har varit där på semester?

Svaret var ganska lätt att hitta, jag behövde bara fråga en judisk och en arabisk bekant för att få svaret. Antisemitism är tradition inom islam. Punkt slut, båda sa exakt samma sak.

För bara några hundra år sedan gällde samma tradition inom kristendomen, Martin Luther skrev: "När helst du ser en jude, spotta tre gånger och säg att där går en livs levande Djävul". Vi, som nation, tillhör den lutherska kyrkan. Hurra vad stolt jag blir!

Unga arabiska män spottar judiska barn i ansiktet, i Malmö, på grund av religiösa och traditionella irrläror och dogmer. Det är verkligen ofattbart, hur kunde det gå så långt? När inleds det Svenska inbördeskriget och hur länge kommer det att pågå? För, sanna mina ord, så länge våra politiker blundar för yttre religiösa konflikter och galenskaper så kommer man att blunda för inre, så till den grad att när man väl öppnar ögonen så stirrar man in i en pistolsmynning.

Nu har Mona Sahlin stämt möte med judiska församlingen i Malmö, känns det tryggt? Mats Odell har också slutit upp eftersom "Reepalus beteende främjar de extrema grupperna bland Malmös muslimska befolkning".

No shit, Sherlock!

Vad bra då att man skickar Mona "dummare än en tonfiskmacka" Sahlin och KRISTdemokraten Odell för att lösa detta, verkligen konstruktivt och det lär ju med all sannolikhet påskynda avlossandet av det första skottet i denna konflikt. Bra där!

Denna judisk-arabiska konflikt är ett enormt hot mot den svenska demokratin av en alldeles särskild anledning: alla inblandade är svenskar. Hade det inte varit för deras förbannade religion och traditionsbundenhet hade problemet varit ur världen. Det är föråldrade ökenkulturer i en flertusenårig konflikt vi bevittnar på Malmös gator år 2010.

Ska det behöva vara så?

 

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6683017.ab 

 
1 Orvar Säfström:

skriven

Du har rätt i att Reepalu (hade inte hört talas om honom innan jag läste AF) är ute och cyklar men frågan om Israels ockupation är mer kompicerad än vad du låter påskina. Visst finns det inget Palestina men Israel ockuperar mark efter 6-dagarskriget. Detta Syriens område, exempelvis Golanhöjderna. FN har sedan 1967 fördömt det i flera resolutioner.

2 Mathias:

skriven

Det har du alldeles rätt i naturligtvis. Det jag ville åt genom denna förenkling var helt enkelt hur absurt det är av en svensk kommunpolitiker att agera i en uppenbart akut fråga på hemmaplan genom att hänvisa till Israel-Palestina konflikten.



Tack för din kommentar!

3 Cyklop:

skriven

Skicka tillbaka dem!Omedelbart! Ingen pardon!



Va faan har svenska judar med Israels ockupation att göra?



Dessutom. Om man går samman ett gäng länder och sen anfaller ett annat litet land i syfte att utplåna detta, men så vill det sig inte bättre än att man får stor stryk, och blir av med eget territorium.



Då kanske man inte ska gnälla så jävla mycket utan hålla käften.



Dont play the game if you cant take the pain!



Man kan bara konstatera att med höga staket får man bra grannar i mellan östern. Men det här är inte mellan östern. Det här är Sverige!

4 cyklop:

skriven

Antar att "the muslim vote" är alldeles för viktig för sossarna nu. De har sålt sin skäl, sina ideal och sin heder. Allt har de offrat på den religiösa toleransens altare.



Pepalu skulle säkert klä ut sin kärring i burkha, Mona skulle säkert låta skära om sin man, bara för att visa hur jävla kulturellt toleranta de är.