Den gröna planens dumhet

Kommentera
Angående gårdagens skandalscener i Malmö så vill jag passa på att säga några väl valda ord om fotboll och dess "fans".

Ni vet säkert hur det gamla talesättet lyder: Alla som tycker om fotboll är ju inte idioter, men alla idioter tycker ju om fotboll.

Jag känner ofta att den första satsen i den meningen borde strykas. Om du är beredd att skada dig själv eller andra för att du blir så exalterad över att se tjugotvå killar eller tjejer jaga en boll så behöver du vård. Omgående. Det finns inga andra ursäkter för ett sådant beteende. Fotbollshuliganer utgör bottenskrapet av sportkulturen. Om du som läser detta blir provocerad av den åsikten så är du också en fullblodsidiot så ta för all del åt dig. Om din hjärna är kapabel till det förstås. Om jag dessutom vet vem du är så ska jag gladeligen ge dig ett kok stryk för att du ska få känna hur det känns att få smäll utan att en hel hejarklack bestående av enfaldiga schimpanser backar upp dig. Förbannade flockmentaliserade fegisar.

Nästan lika illa är klubbarnas, politikernas och förbundets agerande. De som beter sig på ett opassande och våldsamt sätt under en match ska inte under några som helst omständigheter tillåtas att vistas på någon av arenorna. Dessutom är det på sin plats att låta terrorlagar gälla även där så att straffen blir kännbara, upp till 2 års fängelse hade varit en bra start. Det är nämligen det straff du får om du snor en livboj på ett fartyg, hotar flygpersonal eller sysslar med allmänfarlig ödeläggelse. Så icke på fotbollsarenor, det är väl en alltför dyrbar ädelsten i vår kulturella krona antar jag. Vidare ska lag med upprepade incidenter på sitt konto omedelbart förpassas till de lägre seriesystemen, ögona böj, helt utan undantag. Hur svårt ska det egentligen vara att få bukt med ett gäng nollställda vettvillingar?

Fotboll, den gröna planens schack, jo hej du. Jag misstänker att det inte precis är några Kasparovs, Spasskys eller ens Fischers som sitter i klubbarnas ledningar. Snarare en och annan före detta skinnboll med lite väl mycket uppdämt testosteron i sin alltför defekta lilla hjärna.

Nej, det blir till att bojkotta lördagens Champions League-final i protest mot alla debila, homoerotiska huliganfraktioner. Up yours!