Dårfinkar och dönickar

Kommentera
Todd Akin, namnet låter till och med som en svordom. Mannen som påstod att en våldtagen kvinna inte kan bli gravid. Jisses, man undrar verkligen vilken sten han har tillbringat större delen av sitt liv under. Framför allt så undrar man hur det gick till när han satt och klurade ut denna geniala tes. Han lär väl knappast ha konsulterat en läkare, eller ens en vanlig knegare för den delen. Min slutsats är att han konsulterade Gud. Bara därifrån kan idiotier av denna typ härstamma.
 
Som ni vet så är det väldigt ont om gudomlig vishet i Bibeln, däremot möts man av ett prunkande överflöd av gudomlig dumhet. Jesus var ju inte heller typen som gick runt och sa smarta saker som "Lyss I lärljungar! Formeln för den ideala gaslagen ser ut som sålunda: pV=nRT!". Nej, han irrade mest runt och droppade obegripliga citat av typen "Följ mig och låt de döda begrava sina döda". Vad det nu betyder? Nåja, nog om dessa barnsligheter.
 
Intressant nog så utsätts nu Akin och hans närmaste för just hot om våldtäkt. Aftonbladet skriver såklart med sedvanlig språkbriljans att det nu riktas "hot mot han och hans familj". Jag vet, det är så svårt det där med prepositioner och rätt ordform på det. Stackars journalister som måste tampas med så oöverstigliga språkhinder vareviga dag. Hursomhelst. Jag kan tycka att det känns lite kontraproduktivt att hota Akin med våldtäkt eftersom den, hur den än genomförs och med vilken entusiasm förövaren än tar sig an uppgiften, svårligen kommer att rendera i en graviditet och således överbevisa hans uttalande. Men men, en icke bekräftad misstanke flyger förbi och kvittrar att de som hotar honom (wawaweewa, rätt form och allt!) befinner sig på samma mentala nivå som föremålet för dessa, än så länge, teoretiska illviljor. Gräddan av mänskligheten slår till igen...
 
Jag har för övrigt planer på att starta en blogg (eller snarare flera) på ryska och däri kritisera Putin å det grövsta för att hans totalitära stat ägnar sig åt politiska och rättsliga övergrepp (surprise!). Vad jag skriver här spelar säkert en väldigt obetydlig roll i den ryska politiken, men om man startar upp säg 30.000 bloggkonton på www.blog.ru och använder sig av Google Translate för att få fram sitt budskap så antar jag att det får åtminstone någon sorts effekt. Dessutom har man den fördelen att inte riskera livet eftersom Putins döda hajögon, i skrivande stund i alla fall, inte når in i svenska vardagsrum. Vad säger ni? Ska vi göra så? Hey ho, let's go, free Pussy Riot och allt detta? Bra, då kör vi på det.
 
Ryssland är ett intressant och komplext land, milt sagt, det var lite fritt och crazy i femton minuter på 90-talet, men återgick sedan raskt till brödköer och korruption när oligarkerna hade fyllt sina plånböcker. Härskarklassen låste kassaskåpet och folket blev ånyo förfördelat. Ny president? Javisst, ta det där psykfallet till KGB-agent där borta, det blir säkert bra. Solsjenitsyn hjälpe oss...
 
En annan intressant diktatur är förstås Italien, även om den börjar luckras upp lite nu. Berlusconi styrde inte bara idrotten, ekonomin och politiken, han ägde bokstavligen media. Det är rätt bra förutsättningar för att bli långvarig på posten. Dylan Moran sa för några år sedan om Berlusconi att "he´s so corrupt, every time he smiles an angel gets gonorrhea" och tillade att "he's so thoroughly crooked he has to sleep in a spiral staircase". Samma ord kan med bravur användas om såväl Putin som Lukasjenko. Vi gnäller mycket på Nordkorea, Saudiarabien och Kuba, men när det händer på vår egen bakgård så hukar vi som hunsade hundar. Vi får väl knyta händerna i byxfickorna och skylla på vädret antar jag. En svensk tiger visst än, jo jo.
 
Se där, ytterligare några tankar omvandlade till svarta krumelurer på ljus bakgrund. Så kan det gå.
 
Fridens...