Bedrägeriets konst

Kommentera
I dagarna så dök två mycket märkliga politiska förslag upp på agendan: köttskatt och TV-avgift på surfplattor. Det kanske inte låter så alarmerande vid en första konfrontation, men om man tänker bara ett eller två steg längre så inser man vilket ohyggligt svineri det egentligen är frågan om.
 
Vad gäller köttskatten så försöker de lura i oss att det är för miljöns skull, men som så ofta annars är motiven helt andra. Att införa en köttskatt är precis som trängselavgifter bara ett sätt att få medborgarna att betala för politikernas misslyckanden. Utsläppen i samband med djurhanteringen har man inte lyckats minska, förvisso för att man inte har avsatt några särskilda finanser för det, så nu får du och jag betala extra om vi ska äta kött. Vad man också helt förbiser är det viktiga i att äta köttprodukter. Faktum är att tämjandet av elden främst var viktig för att vi skulle kunna laga till kött och därmed bidra till våra hjärnors utveckling. Vegetarianer må protestera, men så är det enligt en rörande enig vetenskapskår. Om man i vuxen ålder väljer att äta gräs istället för en saftig biff, tja, då är det var och ens eget bekymmer. Till syvende och sist måste vi betala skatt för den slapphet politikerna historiskt sett har uppvisat i dessa frågor. I trängselavgifternas fall är det än värre, där betalar vi avgifter för att politikerna lever i det förgångna och en värld där Sveriges befolkning till stora delar bor på landet och inte kör bil.
 
TV-avgiften som Eva Hamilton föreslår på datorer och surfplattor är lika bisarr som fascistisk. Anledningen är att SVT Play inom kort planerar att lägga ut samtliga sändningar på nätet och vi med iPad eller liknande således får tillgång till en hel kanal. Ja, ni läste rätt, det är alltså på grund av deras beslut som vi ska betala. Det visar precis hur snett det har gått med "Public Service", numera är det mer "Public Payment". Det är inte bara odemokratiskt, det är faktiskt grundlagsstridigt också. Om det bryr sig Eva Hamilton inte ett skvatt, hon vill ha ALLA pengar.
 
Detta sker alltså år 2013, det år som Anders Borg alldeles nyligen dubbade till ett ekonomiskt katastrofår. Varför dessa nya skatter och avgifter plötsligt? Staten behöver pengar. Varför denna lönedumpning inom samtliga sektorer? Staten behöver pengar. Men hur ska vi kunna betala om vi får högre avgifter och mindre lön? Gå och lägg er, titta på reklam, lyssna på Darin, titta på Rapport, allt är bra, fortsätt sova.
 
Känns det igen? Brunskjortorna har redan bildat regering, jag betvivlar att ens Sverigedemokraterna kan vara så vidrigt fascistoida. Det är kanske är dags för revolution trots allt?
 
Fridens...